Groente van Frodo en Piet - heidevlinder

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

wie zijn wij?Wie zijn Frodo en Piet?

Frodo en Piet ( zoon en vader) leven op een rustieke Brabantse Boerderij in Best. Geheten de Heidevlinder.
Daar bestieren ze met de gehele familie een ambachtelijke, culinaire groentekwekerij.Frodo (37) is groente-(smaak)uitvinder. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat volgt hij ieder zaadje dat volgroeit tot weer één van zijn nieuwe groente-smaak-ervaringen. 
Piet (70 en blind) is eigenlijk in zijn hart en nieren een (levens)kunstenaar. Als hij van Frodo even vrij heeft zou hij het liefst de nieuwste vormen willen maken met zijn klei of een nieuw boek schrijven.Terwijl hij in de groente werkt, bedenkt hij een nieuwe kunstcreatie.
Piet heeft overal in de kwekerij een soort ‘waslijntjes’ opgehangen . Op die manier kan hij overal de weg vinden in de kwekerij door de lijntjes te volgen 


Hoe werken Frodo en Piet
Frodo en Piet hebben een eigen bodemelixer ontwikkeld. De Brabantse Oerbacterie. Zie onze website www.heidevlinder.nl Een mengsel van gisten , bacteriën , algen en schimmels die het goede werk in de bodem doen. Een soort Probiotica voor de bodem dus. Deze microben halen het beste uit de Brabantse bodem voor de groente van Frodo en Piet
Net als een echte priester giet Piet de Brabantse Oerbacterie uit over de bodem. Waarna Frodo deze met zijn freesmachine door de bodem vermengt. Direct daarna gaat het bodemleven aan het werk om de bodem vruchtbaar te maken

Als kers op de taart wordt de bodem ook nog verrijkt met bladafval vanuit de omgeving ( local to local). Want bladafval is een pure, rustige organische voeding in tegenstelling tot koeien of kippenmest.
eigenlijk voeden wij onze plante vegetarisch, zou je kunnen zeggen.
Al deze ingrediënten worden dan gemengd door de bodem en zijn een start voor een nieuw zaai of plantbed  
De Brabantse aarde waarin de mannen hun groentes kweken is een oeroude , arme zandgrond. In tegenstelling tot de rijke polderkleigrond moeten de groentes in het schrale zand harder werken voor de kost en ontwikkelen daardoor meer smaak en voedingsstoffen. Tevens is zand rijker aan elementen als ijzer zink, magnesium e.d.
Frodo heeft als uitvinder een apparaat uitgevonden die extra zuurstof bij de wortels brengt en bijna iedere korrel grond gaat door Frodo’s handen. Dat levert weer vitalere planten op.
Het motto van Frodo en Piet: Zorg dat het bodemleven niet tegen je gaat werken , maar voor je. En door deze aanpak zijn kunstmest en bestrijdingsmiddelen overbodig
Frodo en Piet gaan voor de beste smaken , de origineelste vormen en de fijnste structuren .Dit hebben zij samen opgebouwd door 30 jaar ervaring van stads-moestuin-klungels tot de professionele kwekerij in culinaire groente.


Want als het moet, maken Piet en Frodo er een feestje van. Olieblik-kachel aan. Hout er in. Pan er op en de knutselkoks gaan aan de slag.
Een lekker soepje van zoveel mogelijk groentes of neem hun geroerbakte vergeten groente in een opgerolde pannenkoek. Om je vingers erbij op te eten!
Alles wordt met de hand gedaan. Dat betekent : iedereen van de familie helpt op zijn manier een handje mee en die kleine kerels (zoontjes van Frodo en Brenda) weten van aanpakken

En wie zorgen  er voor het geld in het laatje als de mannen zich hebben
ondergedompeld in de kwekerij?
Juist, dat zijn Brenda en de jongens. Zij zorgen ervoor dat er dagelijks verse spullen aan de weg staan en dat de winkel van de heidevlinder geopend kan worden
Waar dromen Frodo en Piet van?
Frodo droomt er van om hun groente zodanig te kweken dat ze nog meer medicinale stoffen als vitaminen, antioxidanten en mineralen bevatten. En daarmee een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid en vitaliteit van de mens.            


Piet zijn droom is om bijzondere groente nog meer onder de ‘gewone mensen’ te brengen. Om mensen te laten ervaren dat er feestelijke gerechten gemaakt van kunnen worden.


Ook komt het wel eens voor dat Frodo en Piet het niet met elkaar eens zijn……


Gelukkig zijn er dan de vrouwen die alles weer kunnen sussen. En als Brenda (Frodo’s grote liefde) dan klaar staat met haar betoverende stampotten , dan is alles weer vergeten  


Of neem Ank ( de liefde van Piet) met haar overheerlijke soepen , daar krijgt ze zelfs de grootse mond nog mee stil .
La dolce vita!


Groente kweken en eten is voor Frodo , Piet en de familie eigenlijk een feestje. Hard werken, goed eten en als je klaar bent met werken en eten een leuk stukje muziek maken. kortom: De levenslust van Frodo, Piet en de familie zit in de groentes!
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu